site.btaChef's Food Park ще зарадва старозагорци с авторски кулинарни произведения

Chef's Food Park ще зарадва старозагорци с авторски кулинарни произведения
Chef's Food Park ще зарадва старозагорци с авторски кулинарни произведения
Снимка: Павлина Дудева, кореспондент на БТА в Стара Загора

За първи път Стара Загора в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025. Това казаха в пресклуба на БТА в Стара Загора организаторите шеф Тони Иванов, шеф Петър Йоргов и Туристически информационен център (ТИЦ) към община Стара Загора.

В рамките на събитието шеф готвачи ще представят различни авторски кулинарни произведения и ръчно направени продукти. „Това не са индустриални продукти, които можем да закупим от магазина“, каза шеф Иванов. Паркът ще бъде разположен в пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики" в непосредствена близост до залата на Културен център „Стара Загора“, където се провежда фестивалът. И ще отвори врати в петъчния ден и ще остане до неделя.

Тазгодишното издание на „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ ще се проведе в рамките на два дни - 8 и 9 февруари, като ще събере на едно място някои от топ имената в кулинарния бранш. Сред изявените готвачи, които ще вземат участие, са шеф Жоро Иванов, шеф Веселин Калев, шеф Николай Петев, шеф Антонио Иванов, а за първи път ще има и международно участие с професионалисти от Сърбия и Канада.

Форумът ще събере на едно място най-добрите професионалисти в кулинарния бранш за презентации на живо пред над 550 души аудитория. Всички ценители на гастрономията ще имат възможността да се насладят на многообразното кулинарно изложение Chef's Expo, представящо различни производители и търговци на продукти, свързани с хотелиерството и ресторантьорството. Сред участниците ще бъдат учители и ученици от професионални гимназии по хотелиерство, ресторантьорство от 36 населени места от България.

„Благодарни сме, че Стара Загора може да бъде кулинарна столица и да развива вкуса на хората към хубавата храна“, каза Ива Духтева от ТИЦ. 

Припомняме, че първото издание на „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ се проведе през 2023 година и от тогава ежегодно през февруари събира в Града на липите топ имената в кулинарния бранш. 

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:00 на 05.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация