site.btaКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“

Кулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“
Кулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия „Георги Ст. Раковски“
Снимка: Община Котел

Кулинарна изложба, посветена на празника Никулден, подредиха ученици от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ в Средно училище „Георги Ст. Раковски“ – Котел, съобщиха от общинския пресцентър.

За нея са използвали четири вида риба - шаран, пъстърва, скумрия и шпроти. От рибното разнообразие, котленските майстори-готвачи представиха никулденско меню, което включваше: „Котленска рибена чорба“, ястие, отличено с първо място и златен медал на Националния музикално-кулинарен конкурс „Никулденско веселие“ 2022 г., Община Попово, „Риба плакия“, „Пълнен шаран с ориз и орехи“, „Рибена торта с шпроти и ориз“, „Ропотамо със скумрия“ и традиционна Никулденска питка.

Връстниците на котленските ученици от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен приготвиха в открит урок преди две седмици обредни хлябове и традиционната за празника риба.

Изложбата е част от празничната програма за коледно-новогодишните празници в Котел.

 

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:25 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация