site.btaТрябва да ценим ярките личности, които палят искрата у студентите, каза заместник-министърът на образованието Емилия Лазарова

Трябва да ценим ярките личности, които палят искрата у студентите, каза заместник-министърът на образованието Емилия Лазарова
Трябва да ценим ярките личности, които палят искрата у студентите, каза заместник-министърът на образованието Емилия Лазарова
Заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова откри в Нов български университет конференция за 125-годишнината от рождението на видния български юрист проф. Константин Кацаров. Снимка: МОН

Приносът на онези ярки личности, благодарение на които правната наука е обогатена, трябва да се цени и не бива да се забравя. Те палят искрата у студентите и ги мотивират да изберат своя професионален път, каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова пред преподаватели и студенти по право от Нов български университет (НБУ). Тя откри конференция, посветена на 125-годишнината от рождението на видния български юрист проф. Константин Кацаров, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Хората, които са се посветили на правната наука, носят огромна отговорност, защото именно те са в основата на правилата, моралните норми, правата и задълженията, гарантиращи реда във всяко едно общество, каза заместник-министър Лазарова. Тя поздрави Департамента по право и Центъра за книгата на НБУ, както и всички участници във форума, и пожела успех на студентите в конкурса за есета, посветени на проф. Константин Кацаров.

В конференцията участваха проф. Веселин Вучков - ръководител на Департамента "Право" в НБУ, Александър Кацарски - заместник-председател на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, Владимир Йосифов - бивш директор в Световната организация за интелектуална собственост в Женева, адвокати, учени и преподаватели, посветени на правната наука.

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:33 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация