site.btaОт днес започва строителството на ново крило към едно от големите училища в Благоевград

От днес започва строителството на ново крило към едно от големите училища в Благоевград
От днес започва строителството на ново крило към едно от големите училища в Благоевград
Снимка: Красимир Николов/БТА

С официална церемония „първа копка“ и с водосвет за здраве днес в Благоевград започна строителството на пристройка към едно от големите училища в града – Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“. Началото бе поставено преди три години, когато кандидатствахме по проект за пристрояване на училищни сгради, каза за БТА директорът на учебното заведение Лилия Стоянова. Тя посочи, че в школото се обучават 935 ученици, разпределени в 40 паралелки, а персоналът наброява над сто човека. 

За да се премине към едносменен режим, е важно да имаме достатъчен брой стаи, посочи Лилия Стоянова. Тя допълни, че от страна на училището е оптимизиран план-приемът, но това не е достатъчно усилие за преминаване към едносменен режим. „Смятаме, че тази пристройка би решила много от проблемите, като ще настаним 40 паралелки в една смяна и следобед ще остане само целодневната организация на обучение“, посочи директорът на училището. 

Финансирането е осигурено с европейски средства, проведени са процедурите, възложен е договор на изпълнителя, вече имаме разрешение за строеж и стартираме, каза за БТА кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той допълни, че политиката на общинското ръководство е насочена в посока младите хора. Все още има необходимост от подобрение на материалната база на учебните заведения, по което се работи, но „важно е съдържанието и аз се радвам, че имаме толкова добри училища и учители“, посочи Стоянов. 

Новата пристройка към Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ ще бъде на три етажа, с по три класни стаи. Проектирано е да отговори на всички изисквания, каза за БТА директорът на учебното заведение. 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:26 на 08.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация