site.btaВ Техническия университет в София започва записването за бакалавърските специалности след втория етап на класирането

В Техническия университет в София започва записването за бакалавърските специалности след втория етап на класирането
В Техническия университет в София започва записването за бакалавърските специалности след втория етап на класирането
Снимка: Технически университет в София

Резултатите от втория етап на класирането за прием в бакалавърските специалности на Техническия университет (ТУ) в София за академичната 2023/2024 година са обявени в сайта на университета и от 13 юли започва записването, съобщи пресцентърът на висшето училище. 

Тази година всичките специалности в Техническия университет в София имат своите попълнения, интересът към предлаганите модерни професии е изключително висок и има преизпълнение на приема. Големият брой кандидати е ярко доказателство за авторитета и привлекателността на водещото техническо висше училище в страната и региона, посочват от ТУ-София.

Класираните кандидат-студентите се записват окончателно в съответната специалност. Записването става с диплома-оригинал за средно образование и с нейно копие, с четири снимки и лична карта, като преди това трябва да се плати държавната такса за обучение за зимния семестър.

Срокът за записване е от 13 до 19 юли включително, всеки работен ден от 8:30 до 16:30 ч. в съответния факултет.

От 13 юли до 15 септември в Учебен отдел могат да се подадат документи и за ограничен брой места по бакалавърските специалности в Техническия университет в София. За тези места могат да кандидатсват некласираните след първия и втория етап на класирането, незаписалите се след първия и втория етап на класирането, както и тези, които не са кандидатствали в ТУ-София или са получили по-късно своята диплома за средно образование.

Подробна информация за кандидатстването и за приема в Техническия университет в София може да се намери на неговата интернет-страница.  

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:49 на 03.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация