site.btaШуменският университет започна новата академична учебна година с близо 1400 първокурсници

EZ 12:42:01 13-09-2021
GI1240EZ.029
Шумен - университет - нова учебна година

Шуменският университет започна новата академична учебна година с близо 1400 първокурсници


Шумен, 13 септември /Станимир Савов, БТА/
В Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" днес тържествено бе открита новата академична учебна година. 1398 първокурсници, които ще се обучават в 51 специалности, положиха клетва и бяха приети в академичната общност на висшето училище.
Ректорът на университета проф. Георги Колев в приветственото си слово се обърна към първокурсниците с думите, че не са сгрешили в избора си. В университета обучаваме повече от 6000 студенти и докторанти, в повече от 51 бакалавърски програми, в над 100 магистърски и 66 докторски програми. "Всеки един от вас, първокурсниците, има свой път за развитие. След като вече сте избрали този път на знанието, той задължително ще ви отведе към бъдещето", каза Колев.
На церемонията пред централния вход на Ректората, Бисерка Йовчева, която е ръководител на най-успешната школа по информатика в страната - местната "А и Б", дългогодишен преподавател в университета, с принос в развитието на обучението по информатиката у нас, бе удостоена със званието "Доктор хонорис кауза" на висшето училище. Златна значка на университета пък бе връчена на сребърната медалистка от олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова, която учи във висшето учебно заведение.
На тържественото откриване на новата академична учебна година в Шуменския университет присъстваха само първокурсници. Останалите студенти, преподаватели и служители можеха да проследят церемонията на живо в канала и в страницата на университета в социалните мрежи.
На церемонията бе съобщено още, че само първокурсниците ще имат присъствено обучение, а студентите от останалите курсове ще учат дистанционно.

/ГИ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 17:04 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация