site.btaПротойерей Георги Спасов и Ивайло Ганчев ще гостуват в предаването "Живото слово" по радиото "Епархийски глас"

Протойерей Георги Спасов и Ивайло Ганчев ще гостуват в предаването "Живото слово" по радиото "Епархийски глас"
Протойерей Георги Спасов и Ивайло Ганчев ще гостуват в предаването "Живото слово" по радиото "Епархийски глас"
Снимка: Софийската митрополия

В сряда, на 6 юли, предстои последното издание за първия сезон на предаването за вяра и култура "Живото слово" в ефира на радиото "Епархийски глас", съобщиха от Софийската митрополия.

След утрешния брой следва лятна пауза за новите издания на предаванията по радиото, която ще продължи до 11 септември. През това време в ефира на епархийското радио ще може да се чуят повторения на избрани броеве на предаванията. В тази връзка в предаването сега се обръща внимание на чествания на 6 август празник Преображение Господне.

Какво е значението на празника за съвременния християнин, защо Господ Иисус Христос се е явил в славата Си пред апостолите и как ние днес се преобразяваме във вярата - отговори на тези въпроси ще даде протойерей Георги Спасов, предстоятел на столичния храм "Св. Петка Самарджийска".

Във втората част на предаването ще се говори за предстоящото 13-то издание на поклонническия път "Рилският Чудотворец" с координатора през тази година Ивайло Ганчев, който е и магистрант в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Както всяка година, пешеходният поход по пътя на мощите на Св. Йоан от София до Рилския манастир ще се състои от 1 до 6 август, като се очаква в него отново да се включат стотици поклонници от цяла България.

Водещ на броя ще бъде Пламен Михайлов.

"Живото слово" може да се слуша от 20:30 часа, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 часа през нощта - в медията на Софийската света митрополия "Епархийски глас" на адрес https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. 

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:16 на 19.08.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация