site.btaПърво по рода си издание дава информация за полярните изследователски бази на 29 държави
EZ 17:17:31 20-09-2021
PP1716EZ.044
култура - литература - книга - премиера
Първо по рода си издание дава информация за полярните изследователски бази на 29 държави
София, 20 септември /Даниел Стоянов, БТА/
Премиерата на книгата "Антарктическа кухня" ще се състои на 6 октомври 2021 г. в ректората на Софийския университет, съобщават издателите от "Егмонт".
По думите им, това е първото в света издание, което дава ценна и любопитна информация за полярните изследователски бази на 29 държави. Читателите ще надникнат в кухнята на полярните бази чрез историите на шеф готвачите, като се разкрива антарктическата кулинарна традиция от началото на миналия век.
Двете издания на книгата - на български и на английски език, ще представят авторите - проф. Христо Пимпирев - български учен, полярен изследовател и директор на Българския антарктически институт, Хавиер Качо - испански писател, учен и ръководител на испанската полярна база "Хуан Карлос Първи", както и журналистът и фотограф Иглика Трифонова.
На събитието са поканени ръководителите на чуждестранните дипломатически мисии и културните центрове в България, представители на държавната власт и медии, членове на Българския антарктически институт, партньори на проекта.
/ПП/
news.modal.header
news.modal.text