site.btaКНА: Кипърското министерството на туризма е домакин на промоция на кипърската еногастрономия в Точни

КНА: Кипърското министерството на туризма е домакин на промоция на кипърската еногастрономия в Точни
КНА: Кипърското министерството на туризма е домакин на промоция на кипърската еногастрономия в Точни
Снимка: КНА

 Министърството на туризма на Кипър проведе в края на изминалата седмица още едно успешно събитие за популяризиране на кипърската еногастрономия в Точни, област Ларнака, предаде за БТА кипърската агенция КНА.

Според прессъобщение на министерството специален гост на събитието е бил известният германски журналист Свен Ран, с над 30-годишен опит в еногастрономията и автор в големи немски издания. Ран е имал уникалната възможност да приготви традиционни кипърски ястия със съдействието на кипърския заместник-министър на туризма Костас Кумис.

По време на срещата си Ран и Кумис се включиха в задълбочена дискусия относно кипърската кухня и местните продукти, се казва в цитираното от КНА прессъоъбщение.

По време на едноседмичното си посещение в Кипър Ран посети местни производители на храни и винарни и участва в различни дейности. Той остана особено впечатлен от виното „Командария“ (Commandaria), което той описа като най-доброто сладко вино, което някога е опитвал.

„Изтъкнатият гост си тръгна от Кипър с най-добри впечатления от дестинацията, въодушевен от „Командария“, което смята за най-доброто сладко вино, което някога е опитвал“, се казва в прессъобщението.

Кипърското министерство на туризма се е съсредоточило върху разработването на целеви и специализирани действия, които подчертават автентичните вкусове и осигуряват незабравими гастрономически изживявания за туристите. Тази стратегия е част от по-широките усилия на министерството да даде приоритет на еногастрономията.

(Новина, избрана от кипърската агенция КНА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

/ЕЩ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:32 на 28.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация