site.btaЦените на козунаците в Разградско са повишени спрямо миналата година

Цените на козунаците в Разградско са повишени спрямо миналата година
Цените на козунаците в Разградско са повишени спрямо миналата година
БТА, Разград (11 април 2025) Снимка: Кореспондент на БТА в Разград Ванеса Димитрова

Цените на козунаците в Разградско са повишени спрямо миналата година. Това съобщи за БТА собственикът на хранителен магазин в Разград Ивайло Кирилов. По думите му има промяна в цената на козунаците и тя е ориентировъчно с около 10-12 процента нагоре. Цената варира между 3-5 лв. за 300 грама козунак, като същият грамаж може да струва и 15 лв., ако е със скъпа глазура, ядки и други. Промяна в цената на агнешкото няма. Преди великденските празници цената на яйцата се покачва между две и три стотинки, но по време на празниците отново се понижава. Ако на пазара навлязат повече вносни яйца, цената не се покачва, обясни Кирилов. 

Нормалната цена на килограм живо тегло за агнешкото в Разградско е 12 лв. Това каза за БТА земеделският производител и животновъд от Разград Минко Минков. По думите му не се наблюдава съществена разлика в цената на агнешкото спрямо миналата година, но някои търговци го продават и за около 15 лв. на килограм. 

Репортерска проверка установи, че в един от хранителните магазини в Разград цената на яйце размер M е между 50 и 84 стотинки. Цената на яйце размер L варира между 50 стотинки и 1,09 лв. В друг хранителен магазин цената за яйце размер M е между 45 и 57 стотинки, а за размер L е между 60 стотинки и 1,08 лв. 

Цената на агнешкото за килограм в някои от магазините варира между 25 и 29 лв. за килограм. 

В голям хранителен магазин в Разград цената на козунаците е между 5 и 12 лв., а в друг магазин - между 4 и 7 лв. 

Служители в местна пекарна казаха, че козунаците струват между 6,50 и 8,90 лв., като няма съществена разлика в цените им спрямо миналата година. 

/ВЙ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 18:43 на 18.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация