site.btaДесетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на конференция за проблемите на хранително-вкусовата индустрия


Десетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на 14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие днес, която се провежда в Международен панаир - Пловдив. Основен организатор на събитието е Съюзът по хранителна промишленост (СХП).
“Конференцията се организира в Пловдив за 14-и път и е с цел актуалните проблеми на хранително-вкусовата индустрия в България според нормативната база, която е заложена в документите в нашата държава. Темите са много разнообразни. Имаме посещение на фирми както от хранителния бранш, така и на студенти от Университета по хранителни технологии, докторанти, преподаватели", каза за БТА Соня Бургуджиева, главен секретар на СХП, и допълни, че интересът към събитието е много засилен.
В програмата на конференцията са заложени лекции и дискусии по различни теми. Част от тях са свързани с производството и преработването на биопродукти, зелената сделка, промени в законодателството и контрола, насочени към повишаване на качеството и безопасността на биологичните храни, както и актуални проблеми и решения при здравословното хранене.
Основна цел на събитието е да запознае участниците с актуалните изисквания и решения за производителите на храни, напитки, добавки и оборудване. Специален фокус ще се постави и върху практическите аспекти на контрола от българските и европейските институции.
В ролята на лектори днес са експерти от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), Университета по хранителни технологии, Института по консервиране и качество на храните и други.
14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие се провежда съвместно с Университета по хранителни технологии - Пловдив.
/ВЙ/
news.modal.header
news.modal.text