site.btaДесетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на конференция за проблемите на хранително-вкусовата индустрия

Десетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на конференция за проблемите на хранително-вкусовата индустрия
Десетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на конференция за проблемите на хранително-вкусовата индустрия
Соня Бургуджиева, главен секретар на Съюза по хранителна промишленост. Снимка: кореспондент на БТА в Пловдив Пресиана Вълканова

Десетки ученици от Пловдив, София и Димитровград бяха гости на 14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие днес, която се провежда в Международен панаир - Пловдив. Основен организатор на събитието е Съюзът по хранителна промишленост (СХП). 

“Конференцията се организира в Пловдив за 14-и път и е с цел актуалните проблеми на хранително-вкусовата индустрия в България според нормативната база, която е заложена в документите в нашата държава. Темите са много разнообразни. Имаме посещение на фирми както от хранителния бранш, така и на студенти от Университета по хранителни технологии, докторанти, преподаватели", каза за БТА Соня Бургуджиева, главен секретар на СХП, и допълни, че интересът към събитието е много засилен.

В програмата на конференцията са заложени лекции и дискусии по различни теми. Част от тях са свързани с производството и преработването на биопродукти, зелената сделка, промени в законодателството и контрола, насочени към повишаване на качеството и безопасността на биологичните храни, както и актуални проблеми и решения при здравословното хранене. 

Основна цел на събитието е да запознае участниците с актуалните изисквания и решения за производителите на храни, напитки, добавки и оборудване. Специален фокус ще се постави и върху практическите аспекти на контрола от българските и европейските институции.

В ролята на лектори днес са експерти от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), Университета по хранителни технологии, Института по консервиране и качество на храните и други.

14-ата Национална научно-практическа конференция с международно участие се провежда съвместно с Университета по хранителни технологии - Пловдив.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:22 на 22.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация