site.btaМарио Шиляшки е новият изпълнителен директор на финтех компанията myPOS

Марио Шиляшки е новият изпълнителен директор на финтех компанията myPOS
Марио Шиляшки е новият изпълнителен директор на финтех компанията myPOS
Снимка: myPos

Марио Шиляшки е новият изпълнителен директор на финтех компанията "Майпос" (myPOS), съобщиха от компанията, която предлага на малкия и среден бизнес решения за приемане на картови плащания.

Преди да се присъедини към финтех компанията, Шиляшки ръководи "ПeйЮ Глобал Пеймънтс" (PayU Global Payments). Професионалният му път включва "Мастъркард" (Mastercard), където ръководи глобалните инициативи за електронна и трансгранична търговия, както и "Пейпал" (PayPal), чийто бизнес разраства в Югоизточна Азия. Шиляшки има магистърска степен по бизнес администрация от Бизнес училището на "Харвард" (Harvard Business School) и бакалавърска степен от Университет "Брайънт" (Bryant University).

От "Майпос" отчитат близо 60 процента ръст на общия обем на обработените от компанията трансакции през 2022 г. спрямо 2021 г. Миналата година процентът е около 40. През 2024 г. от компанията отново очакват двуцифрен ръст и общ обем на обработените от тях трансакции от над 14 милиарда евро.

Компанията, чийто персонал в България е над 500 души, увеличи служителите си с 27 процента миналата година, посочват от "Майпос" и добавят, че тенденцията ще се запази. От компанията отбелязват още, че наскоро за главен технологичен директор на групата беше назначен Абденур Беззух, който има планове да разшири екипа от софтуерни инженери.

След инвестицията на "Адвент" се очаква "Майпос" да се развива с още по-бързи темпове, инвестирайки в експанзия, автоматизация и още повече иновативни платежни решения, посочват от компанията. Те добавят, че това е стратегическа стъпка за компанията, която наскоро отвори нови магазини в Италия и Франция и се подготвя за нова вълна на разширяване на европейския пазар.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:58 на 06.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация