site.btaПроф. Таня Йосифова, председател на Арбитражния съд при БСК, е избрана за член на Подкомитета за Европа на Зеления арбитраж

Проф. Таня Йосифова, председател на Арбитражния съд при БСК, е избрана за член на Подкомитета за Европа на Зеления арбитраж
Проф. Таня Йосифова, председател на Арбитражния съд при БСК, е избрана за член на Подкомитета за Европа на Зеления арбитраж
снимка: БСК

Проф. Таня Йосифова – председател на Арбитражния съд при БСК, е избрана за член на Подкомитета за Европа на Зеления арбитраж (CGA), съобщиха от Камарата на интернет страницата си. Европейският подкомитет е един от регионалните комитети на CGA, координирани от Управителния комитет на CGA, който определя приоритетите и дневния ред на CGA в краткосрочен и дългосрочен план. Регионалните комитети си сътрудничат с различни работни групи на CGA. 

Членовете на Европейския подкомитет включват практикуващи юристи, представители на институции и арбитри. Структурата на комитета е базирана на юрисдикция и като такава обикновено има представители на съответните държави в рамките на тази юрисдикция. Това означава, че тези членове като цяло ще бъдат отговорни за съответните събития и дейности в съответната им юрисдикция, посочват от Камарата.

В този контекст специфичните отговорности на членовете на Европейския подкомитет включват следното:

- участие в групови разговори с останалата част от Подкомитета за Европа, където се обсъждат приоритети и подходящи дейности, включително организиране на събития, свързани с устойчивостта;

- поддържане на връзка с други членове на Европейския Подкомитет, активни в региона, за координиране на организирането на дейности, свързани с устойчивостта;

- фокусиране върху това да се гарантира, че CGA е представена на националните арбитражни дни или конференции в съответната юрисдикция и когато е възможно, насърчаване на собствената организация и колеги да приемат екологично поведение при провеждането на арбитражни производства.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:35 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация