site.btaНов спад на производството на месо в Германия

IF 13:29:31 07-02-2022
SS1325IF.023
Германия - хранителна промишленост

Нов спад
на производството
на месо в Германия


Берлин, 7 февруари /БТА/
Производството на месо в Германия е намаляло през 2021 г. за пета поредна година, сочат данни на Федералната статистическа служба Дестатис (Destatis), цитирани от ДПА.
Кланиците са произвели 7,6 милиона тона месо миналата година, което е с 2,4 на сто по-малко от 2020 г. Производството на месо в Германия постоянно намалява от 2017 г.
Общо 56,2 милиона свине, говеда, овце, кози и коне, както и 605,8 милиона пилета, пуйки и гъски са били заклани в германските кланици през 2021 г, според статистическата служба.
При свинете, които са най-голямата част от търговската месна продукция с дял от две трети, количеството е намаляло с 2,9 на сто на годишна основа до малко под 5 милиона тона. Закланите свине са около 51,8 милиона.
Количеството на говеждото месо също е намаляло, с 1,8 на сто до малко под 1,1 тона, като закланите говеда са над 3,2 милиона. /Росица Николова/
/СС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:17 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация