site.btaНорвежецът Тарей Бьо спечели масовия старт от Световната купа по биатлон в Анси, брат му Йоханес Тингнес Бьо се класира трети

Норвежецът Тарей Бьо спечели масовия старт от Световната купа по биатлон в Анси, брат му Йоханес Тингнес Бьо се класира трети
Норвежецът Тарей Бьо спечели масовия старт от Световната купа по биатлон в Анси, брат му Йоханес Тингнес Бьо се класира трети
снимка: AP Photo/Petr David Josek

Норвежкият ветеран Тарей Бьо спечели масовия старт на 15 километра за мъже от Световната купа по биатлон във френския зимен център Анси.

36-годишният Бьо допусна само една грешка в четирите стрелби и финишира за 37:20.8 минути. Така той записа първи успех за сезона и 12-и индивидуален в кариерата си за Световната купа.

Тарей Бьо поведе в класирането след третото посещение на рубежа и въпреки едната грешка в последната стрелба успя да запази лидерството си до края.

Втори финишира Данило Ритмюлер (Германия) с пасив от 4.0 секунди и същи с една наказателна обиколка. За него това е първи подиум в кариерата.

Лидерът в генералното класиране за сезона и носител на Големия кристален глобус Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) стигна до третото място с три пропуснати мишени и на 9.7 секунди след брат си. Той беше шести след третата стрелба, но след това успя да навакса.

Състезанието премина без българско участие.

В генералното класиране за Световната купа след осем старта води Йоханес Тингнес Бьо с 569 точки. Втори е Стурла Холм Лагрейд (Норвегия) с 454 точки, който днес остана четвърти, а трети с 373 е Емилиен Жаклен (Франция). От българите Благой Тодев е на 39-о място с 47 точки, а Владимир Илиев - 44-и с 28 точки.

За малкия кристален глобус в масовия старт след две състезания лидер е Данило Ритмюлер със 130 точки, следван от Тарей Бьо със 127 и Ерик Перо (Франция) със 120.

По-късно днес в Анси предстои масов старт на 12.5 км за жени с участието на Милена Тодорова.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:27 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация