site.btaИндонезийски производители представят своите кулинарни продукти в София
Шест индонезийски производители представят своите кулинарни продукти: кокос Саса, кокосова палмова захар Mahorahora, кафе Alko, чай Walini и чай Murni в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от Палатата. Членовете на търговската мисия за индонезийски кулинарни продукти са на посещение в София от днес до 8 ноември. Визитата е организирана от посолството на Индонезия, индонезийското Министерство на туризма и творческата икономика и БТПП.
Събитието се организира в рамките на програмата "Indonesia Spice Up the World: Rendang Goes to Europe" и следва посещението на индонезийския министър на туризма и творческата икономика в България през юни 2023 г.
За утре - 7 ноември, е насрочена пресконференция и представяне на индонезийските компании с двустранни срещи в БТПП. За 8 ноември е предвидено посещение на бизнес делегацията в различни български търговски обекти.
Компаниите търсят контакти с български дистрибутори, търговци на дребно и едро, кулинарни специалисти и ресторантьори. Като стратегия за популяризиране на индонезийските подправки и кулинарни продукти както в България, така и в чужбина, търговската мисия си поставя за цел да отвори по-големи възможности за налагане на индонезийските продукти на българския пазар, посочват от БТПП. Успоредно с това тя ще стимулира създаването на повече индонезийски ресторанти и ще ги насърчи да имат добър имидж и управление, за да могат индонезийските преработени храни и подправки да придобият по-голяма популярност на световната сцена.
"Индонезия подправя света" е съвместна програма с участието на всички заинтересовани страни за популяризиране на индонезийското кулинарно изкуство. Целта на програмата е да достигне стойност на износа от 2 млрд. щатски долара до 2024 г. и да насърчи отварянето на четири хиляди индонезийски ресторанта в чужбина.
/ВЙ/
news.modal.header
news.modal.text