site.btaЗапочна 20-ото издание на Лятната стажантска програма на "Виваком"

Започна 20-ото издание на Лятната стажантска програма на "Виваком"
Започна 20-ото издание на Лятната стажантска програма на "Виваком"
Малина Чавдарова, директор "Човешки ресурси" във "Виваком", снимка: Виваком

През следващите 3 месеца ще се проведе юбилейното 20-о издание на Лятната стажантска програма на "Виваком", като общо 50 стажанти ще трупат практически умения и опит за телеком бизнеса от своите ментори, които са експерти в своята област, съобщиха от компанията, като от там допълват, че първата група от 24 стажанти вече е в офисите на оператора.  

В настоящото издание на програмата кандидатстваха близо 1000 млади хора в редица ключови дирекции в компанията, като тази година най-голям интерес имаше за стажантските позиции, свързани с програмиране, допълват от телекома.

„Много сме щастливи от огромния интерес и от високата ефективност в същото време - всяка година над 40 на сто от стажантите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа при нас. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията през годините, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти", споделя Малина Чавдарова, директор "Човешки ресурси" във "Виваком". 

Още в първия си ден стажантите преминаха въвеждащо обучение в три области: "Въведение в историята и културата на компанията", "Обучение по GDPR" и "Обучение по Бизнес етикет и комуникация", които ще бъдат надградени по време на стажа с допълнителни специализирани обучения и интересни инициативи. 

За първи път тази година стажантите ще имат и възможността да опознаят компанията отблизо чрез 360-градусовата ротация, благодарение на която ще могат да стажуват и в други отдели, освен в тези, в които са наети, посочват още от "Виваком".

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:34 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация