site.btaСтроителството на газовата връзка Гърция-България трябва да е готово до неделя, за да се пристъпи към даване на Акт 15, каза министър Шишков

Строителството на газовата връзка Гърция-България трябва да е готово до неделя, за да се пристъпи към даване на Акт 15, каза министър Шишков
Строителството на газовата връзка Гърция-България трябва да е готово до неделя, за да се пристъпи към даване на Акт 15, каза министър Шишков

Очакваме строителната работа по интерконектора за пренос на природен газ на България с Гърция да бъде завършена до неделя и да се пристъпи към даване на Акт 15, каза пред журналисти днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. По-рано днес той се срещна с всички участници в строителството на междусистемната газова връзка.

Част от ангажиментите на строителя не са изпълнени. Днес имахме делови и донякъде остър разговор с него и той пое ангажимент до неделя работата да е свършена. В понеделник в 11:30 часа ще съм в Стара Загора и след това в Хасково за проверка на интерконектора. Ние се превърнахме във втори надзор на строежа на газовата връзка. Станахме активен участник в строежа с интелектуален продукт и освен това правим най-бързо всички съгласувания по проекта, каза Шишков. В нашата работа няма никаква политика, поне за мен, аз се чувствам много повече експерт, отколкото министър, посочи той.

Утре в 10:00 часа строителите ще бъдат при областния управител в Кърджали, за да се види в кои общини има забележки към интерконектора. 

При проверката ни преди няколко дни имаше да се монтира един вентилатор в акумулаторно помещение в Хасково, като противопожарна мярка. Другата ни забележка беше, че противопожарен воден резервоар в Стара Загора не е бил пълен заради теч. Строителят е обещал да довърши резервоара и да го напълни с вода. В Хасково интензивно се прави вертикалната планировка и до неделя асфалтовият път до Хасково ще бъде готов, каза Шишков.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:35 на 01.02.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация