site.btaЗапочна приемът по подмярка 6.1 за млади земеделски производители

IF 11:13:31 26-11-2021
RI1108IF.006
земеделие - млади производители - помощ

Започна приемът по подмярка 6.1 за млади земеделски производители


София, 26 ноември /Людмила Спасова, БТА/
Започна приемът по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски производители" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият бюджет по процедурата е в размер на близо 25 млн. лева, като около 50 хил. лева е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер. Чрез подмярката се цели да бъдат подпомогнати проекти на млади фермери, с които ще се подобри цялостната им дейност и конкурентоспособност на стопанствата им. Съобщението е на пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.
Срокът за кандидатстване по процедурата е 28 февруари 2022 г. Документите могат да се изпращат изцяло електронно, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН 2020/. Електронно ще се извършва и оценката на проектните предложения.
Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на официалната страница на МЗХГ: https://www.mzh.government.bg/bg/
politiki-i-programi/programi-za-finansirane/
programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/
и в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/
Info/7e1e05c9-05c2-4058-9a48-f27556e64486.
От аграрното ведомство обръщат внимание на потенциалните кандидати, че в рамките на предстоящия прием по подмярката няма да има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието, както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на службата.
МЗХГ публикува за обществено обсъждане насоки за кандидатстване по подмярката на 11 ноември, като бяха получени редица коментари. Документите бяха обсъдени и в рамките на Тематичната работна група, допълват от ведомството.



/РИ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 23:19 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация