site.btaСтара Загора е домакин на Национален кулинарен форум за модерна кухня „Еволюция на вкуса“
В събота, 3 февруари, Стара Загора ще бъде домакин на единствения по рода си Национален форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”. Това съобщиха за БТА организаторите от Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и община Стара Загора. Събитието ще се проведе в Културен центът „Стара Загора“ и ще събере на едно място някои от топ имената в кулинарния бранш, които да разкрият магията, която се случва в кухнята.
Участие ще вземат над 300 професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери, 160 преподаватели от 62 професионални учебни заведения по хранене, училища със специализирани паралелки - готвачи, хлебари, сладкари и хотелиери и над 120 ученици. Възпитаници от старозагорската Професионална гимназия по хранене "Райна Княгиня" ще се включат с помощ на шеф-готвачите от сцената.
По традиция във фоайетата на залата ще бъдат разположени презентационни щандове на фирмите-партньори. На сцената ще се представят ястията от шеф-готвачите, ще текат презентации и дискусии по концептуални теми и проекти на различните презентатори.
/ХТ/
news.modal.header
news.modal.text