site.btaНовата акредитационна оценка на Висшето училище по мениджмънт във Варна е повишена с 4 десети

Новата акредитационна оценка на Висшето училище по мениджмънт във Варна е повишена с 4 десети
Новата акредитационна оценка на Висшето училище по мениджмънт във Варна е повишена с 4 десети
Президентът на Висшето училище по мениджмънт във Варна доц.д-р Тодор Радев получава сертификат за институционална акредитация на университета от проф. Елиза Стефанова, председател на Националната агенция за оценяване и акредитация. Снимка: Висше училище по менджмънт - Варна

Новата акредитационна оценка на Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) във Варна е повишена с 4 десети и вече достига 8,88, съобщиха днес от университета. Сертификатът за институционална акредитация е връчен на президента на ВУМ доц. д-р Тодор Радев от проф. Елиза Стефанова, председател на Националната агенция за оценяване и акредитация. Документът е валиден до 2030 година. 

Повишението на акредитационната оценка се дължи на ангажимента на университета да предоставя висококачествено образование с иновативен подход към обучението на младите хора. Вече близо десетилетие магистърските програми на ВУМ получават признание в едни от най-престижните международни класации. Изданието на глобалната класация за най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters за тази година поставя магистърската програма по международен туризъм на университета на 12-о място в света, а магистратурата по бизнес администрация е в челната петица в Централна и Източна Европа.

ВУМ, в което учат студенти от близо 50 държави, предлага бакалавърски специалности в сферите международен бизнес и мениджмънт, софтуерни системи и технологии, хотелиерство и кулинарни изкуства. В официалния рейтинг на Министерство на образованието и науката професионалните направления на университета по „Туризъм“ и „Администрация и управление“ са съответно на второ и трето място сред висшите училища у нас. 

/РБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:09 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация