Асоциация на земеделските производители в България – Прессъобщение

site.btaИнициативeн комитет: Аграрният сектор изпраща силно послание към премиера и вицепремиера за незабавна оставка на министър Вътев

Инициативeн комитет: Аграрният сектор изпраща силно послание към премиера и вицепремиера за незабавна оставка на министър Вътев
Инициативeн комитет: Аграрният сектор изпраща силно послание към премиера и вицепремиера за незабавна оставка на министър Вътев

Днес, на 5-ти февруари 2024 г., Инициативен комитет, включващ 25 браншови организации от сектора на земеделието, организира мирен протест пред сградата на Министерство на земеделието и храните с настоятелно искане за незабавна оставка на министър Кирил Вътев.

В приложената към медиите и разпространена декларация, Инициативният комитет разкрива част от проблемите, които са оставени нерешени и от своя страна са довели до пълната загуба на доверие от страна на земеделските производители към министър Вътев.

По време на протеста, представители от Инициативния комитет бяха поканени на среща с целия политически кабинет. На тази среща Министър Вътев изрази готовност да подаде оставка, но само ако тя бъде поискана от Премиера Денков и Вицепремиера г-жа Мария Габриел.

В тази връзка, ИК се обръща към премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, като ги призовава в срок до 11-ти февруари да се ангажират внимателно със ситуацията в сектора и проблемите, които съпътстват искането за оставка на земеделския министър.

При липса на решение в упоменатия срок, Инициативният комитет обявява, че на 13.02.2024 г. ще се проведе общонационален протест, чрез който ще бъде блокирана държавата.

Инициативният комитет заявява намерението си протестните действия да продължат и през утрешния ден, като призовава всички недоволни земеделци да се присъединят към общата кауза. 

Отворено писмо от ИК, подкрепено от 25 браншови организации от сектора на земеделието и животновъдството

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:31 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация