МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Информационен бюлетин

МВР: Информационен бюлетин
МВР: Информационен бюлетин

София. Служители на Второ РУ задържаха 17-годишен за притежание на наркотици. Вчера той бил спрян за проверка в района на ж.к. „Свобода“ и  при извършения обиск от него униформените иззели три топчета растителна маса. В рамките на продължилите  процесуално-следствени действия в дома на задържания са намерени три плика с растителна маса, халюциногенни гъби и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Перник. 29-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества, незаконно оръжие и боеприпаси. Вчера, в хода на специализирана полицейска операция и в рамките на досъдебно производство,  било предприето претърсване на жилището на 29-годишен мъж от пернишкия кв. „Бела вода“. Там униформените намерили и иззели боен револвер с неустановена марка и без номера, боеприпаси за ловно оръжие и около 3 грама суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед и съпричастността му към извършено престъпление е в процес на установяване. Образувано е бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Варна. 31-годишен варненец, известен на полицията и осъждан, е задържан в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на Трето РУ.  Той е отведен в ареста след като полицаите намерели в жилището му електронна везна, пари, 71 пликчета с метамфетамин, 16 пакетчета с марихуана и 2 торбички с хероин. Веществените доказателства са иззети и приложени към образуваното досъдебно производство.

Видин. 54-годишен, криминално проявен видинчанин, е задържан вчера в полицейския арест за незаконно притежание на оръжия, боеприпаси и наркотици. В условията на неотложност разследващите предприели претърсване в къща в областния град, обитавана от мъжа. Там установили и иззели два пистолета, други четири - разглобени и 267 различни по вид и калибър боеприпаси. Мъжът не е представил разрешително за притежание и съхранение. На адреса полицаите открили и 24.88 грама суха растителна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. Разследването по случая продължава в рамките на образувано в РУ-Видин досъдебно производство за престъпления по чл.339, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

Хасково. Бързо производство за причиняване на телесна повреда по време на изпълнение на служебните задължения е образувано в управлението в областния град. Снощи към 20.15 часа от спешното отделение на болницата бил получен сигнал за нападнат дежурен лекар. Към мястото незабавно бил насочен полицейски екип. Според първоначалните данни, докато изчаквали свой близък в коридора на отделението, двама жители на Димитровград вдигали прекомерен шум, не се съобразили и със забележката на дежурния лекар и при опит да ги изведе извън сградата единият от мъжете/46 г./ започнал да ръси обиди, а другият – на 18 г., да му нанесе удар с крак в областта на бъбреците и ребрата. Двамата са отведени в районното управление, а 18-годишният е задържан за срок до 24 часа.

В ареста на областния град са пренощували двама мъже, откраднали пари от свой съгражданин. Те са задържани след сигнал от потърпевшия, който обяснил, че е получил няколко съобщения на телефона си за неправомерно теглене от дебитната му карта. След като я потърсил, установил, че тя липсва от колата му, където я е оставил, заедно със записаните пин кодове. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили извършителите – двама мъже /на 30г. и 18г./, които признали, че са изтеглили 1500 лева и върнали останалите непохарчени 900 лева.

Плевен. Полицаи от ОДМВР иззеха голямо количество парфюми, обозначени като продукти на  защитени известни търговски марки. Вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, отдел „Досъдебно производство“ и „Базова научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР извършили оглед на 12 пратки с общо тегло 235 кг в офис на куриерска компания в областния град. В опаковките, адресирани за чужбина,  са открити 553 парфюма от запазени търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство на чл. 172 „б“ от НК, водено от разследващ полицай. Работата продължава под ръководството на прокурор при РП – Плевен.

Бургас. Към 3.25 часа вчера в Четвърто РУ в областния град е получено съобщение за инцидент на територията  на ж.к. «Меден Рудник» – млад бургазлия бил нападнат от непознат, който му нанесъл удари, съборил го и му отнел 200 лева. При бързо предприетите полицейски действия извършителят е задържан – 21-годишен мъж Ихтиман. Той признал за грабежа и върнал ограбената сума. Потърпевшият е прегледан от медицински екип, няма сериозни телесни повреди. По случая е образувано бързо производство.

Вчера жител на поморийското село Медово потърсил помощ в полицията, след като констатирал липсата на 500 евро и 340 лева, които бил оставил в автомобила си. Обяснил, че вероятно кражбата е извършена преди два дни. В резултат на предприетото разследване криминалистите бързо влезли в дирите на извършителя – 28-годишен мъж от селото, който признал за посегателството. По случая е образувано бързо производство.

Сливен. Четири непълнолетни момчета са задържани за кражба на вещи от молитвен дом в сливенския квартал „Надежда“. Полицейски служители от местния участък започнали работа по случая на 13 януари, след получен сигнал за кражба на метални елементи  - чучури за вода и смесителни батерии. След проведените издирвателни действия четиримата са задържани, признали на посегателството и върнали част от открадваните предмети. Работата по досъдебното производство продължава.

Разград. 18-годишен водач на лек автомобил, направил опит да избяга от полицейска проверка в Кубрат, е задържан в полицейския арест. Около 15.30 часа вчера униформените подали звуков и светлинен сигнал за спиране. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението и напуснал пределите на града. След кратко преследване той бил установен в района на бивш стопански двор в с. Горичево. При извършения контрол станало ясно, че регистрационните табели на автомобила били издадени за друго МПС и превозното средство не е регистриран по надлежния ред. Освен това водачът бил неправоспособен и е седнал зад волана в едногодишен срок от наложено му наказание за идентично провинение. По случая е започнало бързо производство за престъпления по чл.270, ал.1, чл.345, ал.2 и чл.343 В, ал.2 от НК.

Монтана. Полицаи от РУ-Лом задържаха извършител на опит за убийство. Към 18.30 часа вчера в полицията бил получен сигнал за открита млада жена в безпомощно състояние на улица в града. Към мястото незабавно били изпратени патрули, които установили самоличността на пострадалата, която е транспортирана в болница с  прободна рана в гърдите и медиците продължават да се борят за живота й. По "горещи следи" криминалистите установили  и задържали извършителя – 51-годишен жител на Лом, който веднага след извършеното престъпление опитал да се укрие.  На етапа е установено, че по-рано през деня, след употреба на алкохол, между двамата е възникнал скандал. Ножът, с който е нанесено нараняването е открит и иззет. По случая е образувано досъдебно производство по чл.115, във вр. с чл.18, ал.1 от НК. Образувана е и преписка по чл.296 от НК, тъй като извършителят е имал забрана да приближава пострадалата. Работата по случая и документирането на престъплението продължава в РУ-Лом.  

Служителите на ОДМВР разкриха автор на кражба. Сигнал за посегателството е получен в полицията на 12 януари от жителка на областния град, която обяснила, че след употреба на сила, непознат е издърпал от ръцете й чантата, в която носела портфейл, лична и дебитна карта и ключове от дома й, и побързал да се покрие. В рамките на предприетото разследване по образуваното по случая  досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК криминалистите влезли в следите на извършителя – 28-годишен жител на  с. Габровница. Той е задържан за срок до 24 часа и част от отнетите вещи са открити.    

Пловдив. В Първо РУ са задържани двама мъже, заподозрени за незаконно разпространение на безакцизен алкохол. При полицейска проверка вчера край село Първенец бил засечен лек автомобил, шофиран от мъж от Смолянска област, който превозвал 20 литра високо градусова течност без български бандерол. След като мъжът посочил адрес в селото, от където купил контрабандната стока, последвали незабавни действия, в резултат на които служителите заловили на място двамата търговци. При извършеното претърсване са иззети 360 литра безцветна течност с мирис на алкохол, без доказан произход и начин на придобиване. Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Около 16.40 часа вчера служителите на реда в Раковски се отзовали на сигнал за пиянски скандал пред хранителен магазин. На място униформените установили участниците – двама местни жители, единият от които нанесъл порезни рани по ръцете и краката на опонента си. На пострадалия е оказана медицинска помощ. Нападателят му е задържан за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Уведомена е районната прокуратура.

Млад пловдивчанин е задържан вчера непосредствено след извършена от него кражба. Бързите полицейски действия били организирани по сигнал от възрастна жена, на която неизвестен задигнал портмоне с над 100 лева от павилион на ул. „Иван Вазов“ в областния град. След активно съдействие на колегите им от Трето и Шесто Районни управления, още същия ден, криминалисти от Второ РУ влезли в дирите на 24-годишния извършител -  познайник на полицията и осъждан. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.

ГДПБЗН. Минути след полунощ днес в РУ-Смолян чрез тел. 112 е получен сигнал за пожар в апартамент в областния град. Незабавно към мястото били насочени  полицейски патрули, три противопожарни автомобила и екипи на бърза помощ. След потушаване на огъня и при извършен оглед експертите открили безжизненото тяло на жена, което е приведено за аутопсия. В болница са транспортирани две жени и момче и момиче, получили обгазяване при инцидента.  Останалите обитатели на жилищната сграда са евакуирани. Пламъците са унищожили мебели и покъщнина, опожарен е и автомобил, паркиран в близост. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:03 на 15.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация