МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Информационен бюлетин - 17 януари 2024

МВР: Информационен бюлетин - 17 януари 2024
МВР: Информационен бюлетин - 17 януари 2024

София. Полицейски служители от Второ РУ задържаха 22- годишен за разпространение на наркотици. В хода на спецоперация, проведена на 11 януари, в района на ж.к. „Връбница“, е спрян за проверка  22- годишен. У него полицаите открили  полиетиленови пликчета, съдържащи тревиста маса и вещество на прах. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 11.63 г коноп и 4.03 г амфетамин. Мъжът, който е с криминалистически регистрации в полицията, е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство и с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Служители на Четвърто РУ откриха близо 300 грама тревиста маса в дома на 18- годишен, задържан непосредствено след извършена кражба. Вчера след обяд в районното управление бил получен сигнал за извършена кражба от магазин за дрехи в търговски център на бул. „Черни връх“. Изпратените на сигнала полицаи задържали на място 18- годишния извършител на деянието. Последвали процесуално- следствени действия  в жилището, обитавано от задържания, където униформените намерили дрогата, съхранявана в полиетиленов плик. Предстои доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.

В ареста на Девето РУ е задържан 30 – годишен извършител на кражба. На 11 януари млада жена потърсила помощ в полицията, след като установила, че от автомобила й, паркиран пред супермаркет в ж.к. „Люлин“, е открадната раницата й, в която държала лаптоп и документи. В резултат на предприетите оперативно - издирвателни действия разследващите влезли в следите на извършителя на деянието, с криминалистически регистрации в полицията. Събраните материали по случая са докладвани в прокуратурата.

41- годишен, реализирал пътнотранспортни произшествия със седем автомобила, е задържан в Четвърто РУ. Снощи, малко преди 23 часа в полицията бил получен сигнал, че на бул. „България“ лек автомобил последователно е ударил паркираните превозни средства.  Към адреса незабавно са изпратени полицейски екипи, които задържали на място водача - 41 –годишен, с криминалистически регистрации в полицията. Няма пострадали. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство, в рамките на което ще бъдат изяснени всички обстоятелства около инцидента.

Плевен. Полицаи от Второ РУ – Плевен разкриха извършител на измама. Сигналът бил подаден на 10 януари от възрастен мъж. Той разказал, че на улица в града бил спрян от непознат, който се представил за полицай и поискал парите, които потърпевшият е изтеглил от банкомат, заблуждавайки го, че те са белязани. По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на предприети оперативно-издирвателни действия полицейските служители са установили и задържали 43-годишен мъж от Червен бряг, който бил разпознат от пострадалия и направил самопризнания. Извършителят възстановил по-голяма част от паричната сума. Материалите по случая са докладвани в Плевенската  районна прокуратура.

На 14 януари в полицията постъпил сигнал от 37-годишен за откраднат автомобил. Пред разследващите мъжът обяснил, че бил паркирал колата си на улица в с. Аспарухово, вероятно превозното средство е откраднато за времето от 21 часа на 13 януари до 12.10 часа на 14 януари. Колата била обявена за общодържавно издирване и в резултат на проведените оперативно –издирвателни действия служители на РУ-Левски открили превозното средство изоставено на улица в село Обнова. В хода на разследването бил установен и задържан извършителят на деянието - 28-годишен мъж. Той е направил пълни самопризнания и е описал , привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващ прокурор мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата.

Сигнал за конфликт, прераснал в побой, е постъпил вчера сутринта в РУ-Никопол. Насоченият към мястото полицейски екип бързо успял да идентифицира и задържи извършителя. Според първоначалните данни 22-годишният е причинил средна телесна повреда на двамата си опоненти – единият е приет в болница с мозъчно-черепна травма, а другият е с по-лека травма . По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.1 от НК, работата по който продължава под наблюдението на  прокуратурата.

Пловдив. Към 9 ч. вчера пловдивчанка потърсила помощ в полицията, след като непознат мъж във видимо неадекватно състояние я ударил без никаква причина. Пред служители от Второ РУ потърпевшата посочила, че ситуацията се разиграла на кръстовище между булевардите „Шести септември“ и „Руски“, докато изчаквала да пресече на пешеходна пътека. В хода на извършената проверка била установена самоличността на извършителя – 36-годишен, многократно настаняван в специализирано лечебно заведение за психично здраве. Срещу него е образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои материалите да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

За броени минути служители на Шесто РУ разкриха автори на кражба вчера. Незабавната им реакция последвала след 18 ч., когато постъпил сигнал за отнети пари от оборота на дюнерджийница в квартал „Столипиново“. В полицейския арест са отведени двама мъже, на 42 и 47 години. По случая е образувано бързо производство.  

Хасково. Трима хасковлии са задържани за държане на наркотици. При извършена проверка на 26-годишен, в дрехите му униформените открили 3 сгъвки бяло кристално вещество с тегло 1 грам – метамфетамин. В резултат на продължилото разследване криминалистите установили и 38-годишен мъж, съпричастен към случая, в чийто дом са намерени 6 сгъвки с общо 4 г от същата дрога и електронна везна. Час по-късно униформени служители от управлението извършили проверка и в дома на 45-годишен, откъдето са иззети 300 г суха зелена листна маса-марихуана. По случаите са образувани досъдебно и бързо производства., работата по които продължава.  

Стоки с лого на запазени търговски марки иззеха икономическите полицаи от РУ-Димитровград. Вчера в с. Великан те предприели проверка на лек автомобил, шофиран от  44-годишен молдовски гражданин, с когото пътувал и 21-годишният му син. Според първоначалната информация двамата извършвали амбулантна търговия от превозното средство. В багажното отделение на колата униформените открили 14 артикула – ел.уреди и инструменти с надпис и лого на защитена марка, за които нямало съответните документи за собственост и за право на ползване на търговската марка. 

София – област. Десетки дози метамфетамин откриха криминалистите близо до адреса на пирдопчанин, задържан преди дни с наркотици. Криминално проявеният и осъждан мъж попадна в полицейския арест на 14 януари, когато при провеждане на полицейска операция служители на РУ-Пирдоп установиха у него осем пликчета с метамфетамин. В хода на допълнително проведените оперативни действия по образуваното бързо производство вчера униформените открили в дворно място близо до адреса му още 54 пликчета, съдържащи около 27 грама от същата дрога.

За притежание на наркотици в ареста попадна осъждан мъж от Момин проход. Около 7.30 часа вчера, в хода на полицейска операция, криминалисти от РУ-Костенец пристъпили към проверка на имота му. Открити и иззети са полиетиленов плик, метална кутийка и две топчета със суха тревиста маса с общо тегло 14.52 грама. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Благоевград. Вчера, служители на Второ РУ е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. В хода й, в ж.к. „Еленово“,  бил проверен 23-годишен мъж от града, у когото е открито полиетиленово топче, съдържащо около 1,5 г суха тревиста маса - канабис. Около 19 часа, на жп спирката в ж.к. „Струмско“ в града, в купе на влак, пътуващ от с. Кулата към София, била предприета проверка на 39-годишен благоевградчанин, от когото е иззето полиетиленово пликче с около 0,83 грама хероин. Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени незабавни издирвателни действия полицейски служители от РУ-Петрич са задържали двама мъже на 24 и 30 години от Петрич. Установено е, че около 23.50 часа на 15.01.т.г. в района на бензиностанция в землището на с. Кърналово, те нападнали двама чужди граждани и отнели от тях общо 350 евро и два мобилни телефона. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Перник. 26-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.  В рамките на предприета спецоперация, свързана с разпространението и употребата на наркотични вещества, криминалисти на Първо РУ задържали 26-годишен от Батановци. У него са открити топчета, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Криминалисти от ОДМВР – Перник изясняват всички обстоятелства около възникнал конфликт, заплахи и побой. В полицията са подадени две жалби от участници в разпрата, възникнала между две групи на 14 януари в гр. Земен. На етапа едните твърдения са за бити, малтретирани, заплашвани и обиждани граждани от местен жител, а оплакването, подадено от него, съдържа твърдения за заплахи по телефона спрямо него и дъщеря му. В ОДМВР – Перник са представени медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници. Мъжът е задържан за срок до 24 ч. с полицейска заповед, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за образуване на досъдебно производство.

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:25 на 15.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация