Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за прилагане на интервенциите от Стратегическия план в сектор „Пчеларство“

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за прилагане на интервенциите от Стратегическия план в сектор „Пчеларство“
МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за прилагане на интервенциите от Стратегическия план в сектор „Пчеларство“

               
Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за допълнение на Наредба № 8 от 2023 г. на условията и реда за прилагане на интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., засягаща сектор „Пчеларство“. С изменението ѝ земеделските производители, които имат двустранно подписани договори с Държавен фонд „Земеделие“, но не са успели да подадат заявление за плащане до 2 октомври 2023 г., ще имат нов 5-дневен срок да го направят. Промяната има за цел да предостави възможност на всички бенефициери, които са изпълнили поетите с договора ангажименти да подадат заявление за плащане. 

Припомняме, че от тази година за първи път кампанията по кандидатстване по секторните интервенции от Стратегическия план е изцяло електронно и се осъществява през Системата за електронни услуги (СЕУ). Цялата комуникация с Държавен фонд „Земеделие“ се извършва единствено и само чрез тази система. С приемането на нормативния акт се очаква да се създаде възможност за успешното прилагане на секторните интервенции в областта на пчеларството. 

Крайният срок за предоставяне на предложения и коментари по публикувания документ е до 06 ноември 2023 г., включително, с него може да се запознаете: https://www.mzh.government.bg/bg/normativni-aktove/proekti-na-normativni-aktove/proekt-na-naredba-za-doplnenie-na-naredba-8-231023/ 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:21 на 18.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация