Министерство на труда и социалната политика – Прессъобщение

site.btaМТСП: Ученици ще готвят ястия с продукти от пакета за подкрепа по Програмата за храни

МТСП: Ученици ще готвят ястия с продукти от пакета за подкрепа по Програмата за храни
МТСП: Ученици ще готвят ястия с продукти от пакета за подкрепа по Програмата за храни

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – гр. Банкя, ще проявят своята креативност в Европейската година на уменията, като приготвят лесни и бързи ястия с продукти, включени в индивидуалните пакети за подкрепа по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз. Професионалната гимназия е партньор на инициативата „Готвя за теб“ на Агенцията за социално подпомагане, която ще се проведе в Световния ден на прехраната – 16 октомври.

Младите готвачи ще разполагат с продукти, с които обикновено се приготвя храната за цялото семейство, като брашно, захар, ориз, варива и др. В рамките на събитието те ще представят своята визия как продуктите да бъдат вложени в питателни нискобюджетни ястия, които се готвят бързо и така спестяват енергия. Десет ученици от готварските профили на Професионалната гимназия, разпределени в пет отбора, ще представят своите рецепти за двустепенно меню по зададените условия.

Популярният шеф Иван Манчев, който е бивш възпитаник на гимназията и председател на Обществения съвет, ще напътства и журира бъдещите си колеги.

Гости на събитието ще бъдат заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева, представители на Министерството на труда и социалната политика, на Управляващия орган на Програмата за храни. Поканени са медии и заинтересовани страни.

Дата на провеждане: 16.10.2023 г.

Час: от 11:00 до 13:00

Място: гр. Банкя, Национален профилактично-възстановителен център „Жеравна“.

 

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:23 на 19.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация