Община Стара Загора – Прессъобщение

site.btaОбщина Стара Загора: Все още се приемат предложения за присъждане на Наградата „Стара Загора“

Община Стара Загора: Все още се приемат предложения за присъждане на Наградата „Стара Загора“
Община Стара Загора: Все още се приемат предложения за присъждане на Наградата „Стара Загора“
Снимката е архив на Пресцентъра на Община Стара Загора

Мотивирани предложения се подават до кмета на Община Стара Загора в писмен вид до 15 април 2025 г.

По повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и тази година ще бъде връчена престижната Награда „Стара Загора“. Отличията се дават в две направления - „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.

Мотивирани предложения се подават до кмета на Община Стара Загора в писмен вид до 15 април 2025 г. (вторник). Отличието се връчва за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в общината.

Наградата за всяко направление може да бъде индивидуална и/или колективна. 

За присъждане на наградата в направление „Култура и изкуство“ се номинират кандидати със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография и съвременни визуални изкуства.

Кандидатите в направление „Наука и образование“ трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа. Учениците на кандидатите трябва да имат участия и класиране на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво.

Предложения за присъждане на наградата „Стара Загора“ могат да бъдат направени от държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески формирования, както и от граждани на общината. 

След изтичане на срока за подаване, постъпилите предложения се публикуват в официалния сайт на Общината.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:51 на 07.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация