Икономически и социален съвет на Република България – Прессъобщение

site.btaПокана: Представяне на „Анализ на действащата пенсионна система и предложения за нейното усъвършенстване“ на ИСС

Покана: Представяне на „Анализ на действащата пенсионна система и предложения за нейното усъвършенстване“ на ИСС
Покана: Представяне на „Анализ на действащата пенсионна система и предложения за нейното усъвършенстване“ на ИСС

Уважаеми колеги,

От името на Икономическия и социален съвет на Република България бих искала да Ви поканя на представянето на „Анализ на действащата пенсионна система и предложения за нейното усъвършенстване“.
Събитието ще се проведе на 24 февруари, понеделник, от 13:00 ч. до 15:00 ч., в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“ (Шератон) в присъствието на представители на законодателната и изпълнителната власт, заинтересованите страни и структурите на организираното гражданско общество. 
Ще бъдат представени изводите и препоръките от анализа на ИСС, разработен по предложение на председателя  на 49-тото Народно събрание и консенсусно приет от членовете на Съвета - представители на работодателски, синдикални и граждански организации през декември 2024 г.
Анализът на ИСС предоставя основа за действия за усъвършенстването на пенсионната система в посока устойчивост, ефективност, финансова стабилност и намалена диспропорция „принос-права“. Изводите от него потвърждават, че тристълбовият пенсионен модел в България е резултат на трудно постигнат консенсус и балансираното взаимодействие между елементите му е ключът към решаването на съществуващите предизвикателства.
След представянето на анализа и дискусията по предложенията, ще се проведе Пленарна сесия на ИСС. Eдин от актовете, предвидени в дневния ред на заседанието е Резолюция на ИСС относно необходимост от ускоряване на процеса по приемане на България в Еврозоната.
 
24 февруари, понеделник
13:00 часа
София Хотел Балкан


Моля, потвърдете Вашето присъствие на g.kostova@esc.bg  

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:21 на 22.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация