Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМинистър Тахов и посланикът на Ирак обсъдиха възможностите за насърчаване на двустранния търговски обмен и инвестициите

Министър Тахов и посланикът на Ирак обсъдиха възможностите за насърчаване на двустранния търговски обмен и инвестициите
Министър Тахов и посланикът на Ирак обсъдиха възможностите за насърчаване на двустранния търговски обмен и инвестициите
Снимка: Министерство на земеделието и храните

Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов и извънредният и пълномощен посланик на Република Ирак в Република България Н. Пр. г-жа Лина Омар обсъдиха възможностите за насърчаване на двустранната търговия и инвестициите с акцент върху стокообмена на земеделски и хранителни продукти. 

Министър Тахов отбеляза доброто ниво на сътрудничество между двете страни, успешно приключилите процедури за износ на български селскостопански продукти в Ирак и ​подчерта, че е налице потенциал за развитие на двустранното сътрудничество в областта на селскостопанската наука и технологии, напояването и хидромелиорациите.

Посланикът на Ирак заяви, че България е желан търговски партньор и отбеляза важността на вноса на български селскостопански продукти и храни за иракския пазар. Тя посочи възможността за обмяна на опит в сферата на биологичното и устойчиво земеделие, трансфера на животински генетичен материал и търговията с посадъчен материал за овощни видове. 

Министър Тахов акцентира върху нарастващото значение на селскостопанския сектор, предвид климатичните промени и необходимостта от осигуряване на продоволствена сигурност, като заяви готовност да подкрепи двустранните инициативи в земеделието.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:57 на 04.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация