БЧК – Прессъобщение

site.btaДоброволци от БЧК помогнаха с вода и закуски на шофьорите на товарни автомобили, блокирани в километричните колони на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Доброволци от БЧК помогнаха с вода и закуски на шофьорите на товарни автомобили, блокирани в километричните колони на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“
Доброволци от БЧК помогнаха с вода и закуски на шофьорите на товарни автомобили, блокирани в километричните колони на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“
Снимка: БЧК

Българският Червен кръст чрез своя екип от Областния съвет на БЧК-Хасково показа своята ангажираност и солидарност в трудната ситуация на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“. Днес доброволците на БЧК-Хасково раздадоха над 500 бутилки вода и подкрепителни закуски на шофьорите на товарни автомобили, които от 16 ноември т.г.(събота) бяха блокирани в километрични колони поради новата информационна система, въведена от турската страна.

Българският Червен кръст осигури необходимите ресурси и координация, за да подкрепи шофьорите в този труден момент, когато пропускателният режим остана спрян и те бяха оставени без храна и вода. Действията на доброволците на БЧК – Хасково подчертават важността на организацията в кризисни ситуации, предоставяйки не само хуманитарна помощ, но и надежда и подкрепа на хора в беда.

Областният управител Мехмед Атаман изрази благодарност към доброволците и Минка Мечеринкова, директор на областната организация на БЧК-Хасково за тяхната бърза реакция и неуморни усилия да помогнат  в тази тежка за шофьорите ситуация.

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:12 на 18.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация