Държавен фонд „Земеделие“ – Прессъобщение

site.btaДФЗ: От 1 август до 1 септември 2024 г. организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“ могат да кандидатстват за финансиране на нови оперативни програми

ДФЗ: От 1 август до 1 септември 2024 г. организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“ могат да кандидатстват за финансиране на нови оперативни програми
ДФЗ: От 1 август до 1 септември 2024 г. организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“ могат да кандидатстват за финансиране на нови оперативни програми

От днес (1-ви август) до 1-ви септември, организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“ могат да подават заявления за финансиране на нови оперативни програми по Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г. Изпълнението на новите оперативни програми ще стартира от 1-ви януари 2025 г.

Възможност да кандидатстват имат организации на производители в сектора, както и техните асоциации, които са признати от министъра на земеделието и храните. Необходимо е оперативните програми да са с продължителност от 3  до 5 години и да са насочени към постигане на определен минимален брой цели, както и да имат създаден оперативен фонд.

За кандидатстването е необходимо организациите да имат направена регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ).

Допълнителна информация относно регистрацията и функционалностите на системата са публикувани като видео ръководства на сайта на ДФЗ.

Указанията за подаване на заявления в СЕУ чрез квалифициран електронен подпис (КЕП} също са публикувани на сайта.

Припомняме, че одобрените оперативни програми, стартирали изпълнение от 1-ви януари 2024 г., също трябва да подават заявление за годишно одобрение в периода от 1-ви август до 1-ви септември 2024 г.   

Още подробна информация, образци на документи и информация за често допускани грешки, може да бъде открита на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:26 на 01.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация