site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
БТА, София (25 май 2025) Националният институт по метеорология и хидрология към БАН обяви оранжев и червен код за значителни валежи днес. Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЕВ)

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи, главно в планинските райони значителни по количество. През нощта североизточния вятър ще отслабне, на много места и ще стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре отново ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който в западните райони постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, за София – около 10°. Максималните температури - между 15° и 20°, за София – около 15°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца. Към края на деня ще започне да се повишава.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна със слаби валежи от дъжд, главно в крайните северни и крайните южни райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места значителни по количество. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник и сряда над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, слаб дъжд ще превали само на отделни места в планинските райони. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, в Дунавската равнина ще е умерен. Дневните температури слабо ще се повишат и на места ще надхвърлят 20°, но сутрешните ще бъдат по-ниски, особено в котловините и в районите със значителни разкъсвания на облачността и преобладаващите минимални ще бъдат между 4° и 9°.

/ТНП/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:20 на 01.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация