site.btaВ община Пордим 250 души в неравностойно социално положение получават топъл обяд

В община Пордим 250 души в неравностойно социално положение получават топъл обяд
В община Пордим 250 души в неравностойно социално положение получават топъл обяд
Снимка: Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева

В община Пордим 250 души в неравностойно социално положение ще получават безплатна храна до края на месец септември. Социалната услуга се предоставя по проект „Топъл обяд в община Пордим“, съобщава местната администрация на официалния си сайт.

Проектът се реализира по Програма за храни и основно материално подпомагане (2021 – 2027). Стойността на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 505 612,80 лв., осигурена чрез Европейския социален фонд плюс. 

Потребителите получават приготвена топла храна за обяд - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Храната се предоставя в делничните дни от седмицата, с изключение на почивните и празничните дни. Услугата е напълно безплатна и за ползването ѝ не се начисляват и събират такси, подчертават от общината. 

В проекта са включени възрастни семейства и самотно живеещи пенсионери с ниски доходи или без такива, хора на социално подпомагане с установена нужда от допълнителна подкрепа, с увреждания или здравословни ограничения, в затруднена и уязвима ситуация, скитащи и бездомни. 

За БТА секретарят на местната администрация Вацка Хорозова допълни, че топъл обяд на хора в нужда в община Пордим се предоставя от 2016 година без прекъсване. Храната се доставя във всички осем населени места на общината.

Преди месец на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен кметът на община Пордим Детелин Василев съобщи, че са в ход четири проекта с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Част от средствата ще бъдат инвестирани в села от общината за подобряване на уличното осветление и за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на читалищата.

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:14 на 25.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация