site.btaПрисъственият учебен процес в община Видин се преустановява от 24 до 29 януари, съобщи Регионалната здравна инспекция

Присъственият учебен процес в община Видин се преустановява от 24 до 29 януари, съобщи Регионалната здравна инспекция
Присъственият учебен процес в община Видин се преустановява от 24 до 29 януари, съобщи Регионалната здравна инспекция
От 24 до 29 януари в община Видин се преустановява присъствения учебен процес. Снимка: БТА (Архив)

От 24 до 29 януари в община Видин се преустановява присъственият учебен процес, провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), публикувана на сайта на институцията. До 2 февруари се удължава се действието на противоепидемичните мерки на територията на община Видин.

Заповедта е издадена и на основание решение на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Към 22 януари заболеваемостта е достигнала епидемични стойности - 407,70 на 10 000 души. 

Според директора на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Видин д-р Пепа Цветанова, увеличаване на заболеваемостта в община Видин се регистрира вече във всички възрастови групи. В останалите общини на областта епидемичната обстановка продължава да е спокойна. 

Регионалното управление на образованието ще даде указания на директорите на училищата във връзка с организацията на учебния процес.

От 20 януари бяха въведени временни противоепидемични мерки, като на територията на община Видин са преустановени плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, свижданията в болниците и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги. В яслите, детските градини и училищата е въведен стриктен сутрешен филтър за децата и персонала, както и извършване на двукратна текуща дезинфекция на повърхности и често проветряване на помещенията. 

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:21 на 23.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация