site.btaБългарският фармацевтичен съюз остро осъжда насилието над медицински специалисти

Българският фармацевтичен съюз остро осъжда насилието над медицински специалисти
Българският фармацевтичен съюз остро осъжда насилието над медицински специалисти
снимка: БТА/архив

Българският фармацевтичен съюз (БФС) остро осъжда всякакви форми на насилие - психическо и физическо, над всеки медицински специалист. Това съобщиха на сайта си от съсловната организация. Позицията е по повод нападение над магистър-фармацевт, станало вчера в столична аптека. Недопустимо е да се страхуваме, докато изпълняваме задълженията си в една от най-хуманните професии - лечението на хората, посочиха още от БФС.

По време на работа в аптеката влиза мъж, който иска да купи спрей срещу хрема. Колегата (жена) го моли да изчака няколко минути, тъй като не е приключена продажбата на медикаменти на предишния пациент, който отива до колата си, за да вземе пари. Мъжът прави скандал, при което фармацевтът от съседното гише защитава колегата си от вербалното насилие. Ядосаният пациент напуска аптеката и секунди по-късно се връща и напада магистър-фармацевта (мъжа) с нож, като му нанася тежки рани.

Пострадалият фармацевт е без опасност за живота, прегледан е от лекари и вече е освободен за домашно лечение. Нападателят е задържан. Извършват се процесуално-следствени действия.

От фармацевтичнтия съюз ще окажат пълна подкрепа на колегите си за бързото им физическо и психическо възстановяване.

/МК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:28 на 27.11.2024 Новините от днес

ОА Стара Загора: Областният управител Методи Марков председателства втората работна среща на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна възраст

ВКС: В тълкувателно решение ВКС постанови, че държавните служители по чл. 142, ал. 1, т. 2 от ЗМВР, чийто статут се урежда със Закона за държавния служител, имат право да им се осигурява безплатна храна или заплащане на левовата ѝ равностойност

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация