site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
БТА, Ямбол - буря, снимка: Мира Безус

През нощта над Централна и Източна България ще има значителна облачност, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. В Централния Предбалкан са възможни значителни количества на валежа. Над Западна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Утре още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъда между 27° и 32°, в София - около 27°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.                  

През почивните дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. В събота след обяд над източните райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще се повишават, в неделя максималните ще са между 30° и 35°.

Условията за туризъм в планините днес са неподходящи, прогнозите са за гръмотевични бури и валежи, съобщиха за БТА от ПСС.

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:36 на 05.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация