site.btaОставиха в ареста двамата мъже, нанесли леки телесни повреди на трима полицаи в Стара Загора

Оставиха в ареста двамата мъже, нанесли леки телесни повреди на трима полицаи в Стара Загора
Оставиха в ареста двамата мъже, нанесли леки телесни повреди на трима полицаи в Стара Загора
Снимка: БТА, Архив

Районният съд в Стара Загора е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Я. Т. и М. Т., обвинени за хулиганство и нанасяне на телесна повреда на полицейски служители пред нощно заведение. Това съобщиха от пресцентъра на съда. 

Оттам посочват, че от събраните по делото доказателства е налице обоснованото предположение, че и двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Според съда съществува реална опасност  Я. Т. и М. Т. да извършат друго престъпление, да се укрият или да попречат за разкриване на обективната истина.

На 6 август около 4:00 часа сутринта Я. Т. и М. Т. се намирали в нощно заведение в Стара Загора. Те били във видимо нетрезво състояние. Я. Т. се почувствал зле и затова бил извикан екип на спешна помощ. Когато медиците и полицейските служители пристигнали пред дискотеката, двамата обвиняеми започнали да викат, блъскат, обиждат и отправят закани за саморазправа спрямо лекарските екипи и полицаите. 

Oбвиняемите са оказали съпротива при задържането си и са нанесли леки телесни повреди на трима полицейски служители. След като са били отведени в сградата на Първо районно управление в Стара Загора, те са нанесли материални щети в арестно помещение.

Към двамата мъже са предявени две обвинения за престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски служители по хулигански подбуди и за престъпление по чл. 216, за унищожаване и повреждане на чужди вещи.

 Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

/РН/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:11 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация