site.btaОбследва се с термодрон площта на язовир "Мандра" в рамките на операцията по издирване на двамата рибари

Обследва се с термодрон площта на язовир "Мандра" в рамките на операцията по издирване на двамата рибари
Обследва се с термодрон площта на язовир "Мандра" в рамките на операцията по издирване на двамата рибари

Обследва се с дрон с термовизионна камера площта на язовир "Мандра" в рамките на операцията по издирване на двамата рибари. Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем възможно най-голяма територия, както във водата, така и около бреговете на езерото, информира кметът на Бургас Димитър Николов. 

По-рано днес от местната полиция обявиха, че в язовира се издирват двама мъже. Те влезли във водите му с гумена лодка снощи около 23:00 ч. 

В нощното издирване са включени екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

"Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в язовира", добави кметът. В официалната си фейсбук страница Николов написа : "Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!".

Рибарите, които се издирват, са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас. 

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия ще продължат с начален час 10:00 ч. и сборен пункт дигата за село Твърдица.

В случай на възможност от местната полиция призовават в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.


 
 
 
 

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:21 на 24.03.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация