site.btaВторо поредно денонощие без нито един смъртен случай, свързан с коронавируса; новите заразени са 179

Второ поредно денонощие без нито един смъртен случай, свързан с коронавируса; новите заразени са 179
Второ поредно денонощие без нито един смъртен случай, свързан с коронавируса; новите заразени са 179
Снимка: БТА

Нито един смъртен случай, свързан с коронавируса, не е бил регистриран в България второ поредно денонощие. Новите заразени са 179, показват данните от Единния информационен портал.

Показателите са съизмерими с тези отпреди седмица. Миналия понеделник новите случаи на коронавирус бяха 188 и бе отчетен един починал потвърден заразен.

179-те нови случая са установени от 1135 теста (15.77 процента са положителни).

Близо 61 на сто от новозаразените не са ваксинирани срещу КОВИД-19 (не са със завършен ваксинационен курс). 

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 259 948. Те са били установени от 10 567 325 теста (11.92 процента са положителни).

Общият брой на починалите хора в България след заразяване с коронавируса остава 37 718.

Активните случаи са 10 227 - повече в сравнение с преди седмица, когато бяха 9462.

Хоспитализирани са 607 души с диагноза КОВИД-19, 44 от които - в интензивно отделение. Статистиката отчита увеличение спрямо преди седмица, когато в болница бяха 484 човека, 28 от които - в интензивно отделение.

Новопостъпилите в болнично заведение през последното денонощие са 31. Над 74 процента от тях не са ваксинирани. 

15 човека с положителен тест за коронавирус са отчетени като излекувани през последното денонощие. Общият брой на оздравелите е 1 212 003.

Само 10 дози ваксина срещу КОВИД-19 са били поставени през последното денонощие. Общият им брой от началото на кампанията у нас е 4 550 020.

2 071 899 души са със завършен ваксинационен курс. 890 096 от тях са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като 78 950 човека вече са с втора бустерна доза.

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:09 на 30.11.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация