site.btaФилиалът на Русенския университет в Разград отбелязва своя празник с поредица от инициативи

Филиалът на Русенския университет в Разград отбелязва своя празник с поредица от инициативи
Филиалът на Русенския университет в Разград отбелязва своя празник с поредица от инициативи

С поредица от инициативи на 19 май Филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев” в Разград ще отбележи своя празник, съобщи за БТА проф.д.н. Станка Дамянова, административен директор на висшето учебно заведение в лудогорския град.

Началото на празничните прояви ще бъде поставено в 10:30 часа с Ден на професионалните студентски клубове във Филиала. Студентите от клуб „Сладко и солено“ ще представят солени и сладки изкушения, приготвени за кулинарния маратон.  Желаещите да покажат уменията си в готварството все още имат време да изпратят свои рецепти за кулинарната надпревара. Тазгодишното издание е под мотото "Вдъхновяващи идеи за повече радост и удоволствие от храната", каза проф. Дамянова. 

Членовете на клуб „Microbio art“ ще подредят експозиция на рисунки с микрооорганизми, а в работилницата на клуб „Наука и изкуство – ръка за ръка“ гостите ще могат да получат рекламни материали.

Празничният ден ще продължи с научна сесия, на която студенти ще представят свои разработки.

Във Филиала в Разград се обучават студенти в три професионални направления  "Биотехнологии", "Химични технологии" и "Хранителни технологии". По думите на Дамянова интересът към тези специалности се запазва, заради възможностите за професионална реализация в сферата на фармацевтичната, биотехнологичната, хранителната, силикатната и керамичната индустрия в региона и страната.

Обновяването на базата и прилагането на съвременните методи на обучение са водещи в работата на академичния състав от местното висше училище. Филиалът разполага с 18 учебни и научни лаборатории, като последните години всички те се обновяват поетапно, каза административният директор на учебното заведение.

/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:45 на 06.07.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация