site.btaНяма неразрешени вещества в хляба, произведен в област Благоевград

BOBSTH 16:15:00 31-03-2014
IS1615BO.028
Благоевград - безопасност на храните - контрол

Няма неразрешени вещества
в хляба, произведен
в област Благоевград


Благоевград, 31 март /Емил Михайлов, БТА/
Няма неразрешени вещества в хляба, произведен в област
Благоевград, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на
храните /ОДБХ/ в Благоевград. Това са показали проверките на 48
обекта за производство на хляб и хлебни изделия на територията
на областта. Те са извършени от инспекторите от отдел "Контрол
на храните" към ОДБХ в изпълнение на заповед на изпълнителния
директор на Българската агенция по безопасност на храните.
Установено е, че във всички проверени обекти има разработена
технологична документация и влаганите суровини съответстват на
заложеното в нея, информират от областната дирекция. Не е
установено влагането на неразрешени вещества при производството
на тъмни хлябове. Не е констатирано използването на фуражно
брашно при производството на хляб. Друга констатация е, че
наличните суровини, предназначени за производството на хляб, са
с произход България и се съхраняват правилно. Не е установено
наличие на хляб с използвано наименование "диетичен" или от
серията "диети", сочат още резултатите от проверките.
За констатирани несъответствия са издадени 12 предписания,
касаещи неточности в етикетите и необходимост от актуализиране
на технолгичната документация, информират още от ОДБХ.


/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:24 на 03.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация