site.btaМеждународна конференция по физика на храните организира Пловдивският университет
BOBSTH 15:50:00 09-06-2014
RM1550BO.024
Пловдив - конференция - физика на храните
Международна конференция по физика на храните организира
Пловдивският университет
Пловдив, 9 юни /Екатерина Терзиева, БТА/
Международна конференция по физика на храните организира
Физическият факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" от 10 до 12 юни.
Форумът се организира за 11-ти път и е част от серия
конференции, организирани на всеки две години от Международното
дружество по физика на храните. В рамките на тридневната
програма ще има дискусия за физичните свойства на храната и
физическата основа на някои иновативни технологии в
хранително-вкусовата промишленост.
Участниците в конференцията ще обсъждат теми като "Определяне
на физическите параметри на храните", "Качество и безопасност на
храните", "Ефекти на радиоактивност и замърсяване на въздуха в
хранителния сектор", "Полимерната и нанонауката за храните",
"Научни изследвания и иновативни технологии в
хранително-вкусовия сектор" и други.
Международната конференция е под патронажа на заместник-ректора
на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. д-р Невена Милева.
Форумът ще се проведе в сградата на Ректората на висшето
училище на ул. "Цар Асен" 24 в Пловдив, а официалното откриване
е на 10 юни, от 13 ч. в зала "Компас".
/РУМ/
news.modal.header
news.modal.text