site.btaГеорги Лозанов: Журналистическата професия е длъжна да се самооглежда и да разсъждава върху себе си

BOBSTH 18:11:00 20-06-2014
NZ1810BO.065
Плевен - Георги Лозанов - среща-разговор

Георги Лозанов: Журналистическата професия
е длъжна да се самооглежда и да
разсъждава върху себе си


Плевен, 20 юни /Малин Решовски, БТА/
Журналистическата професия е длъжна да се самооглежда и да
разсъждава върху себе си. Журналистът трябва да е медиен критик,
да е наясно със собствената си медия, с медийната среда. Това
заяви днес на среща с журналистическата гилдия в Плевен
медийният експерт Георги Лозанов - председател на Съвета за
електронни медии /СЕМ/.
По думите му това се изисква, защото журналистическите послания
добиват различни значения в зависимост от контекста, в който
попадат и през който минават. В България - аз настоявам за това
- журналистите са много по-добри отколкото са медиите, в които
или за които работят, добави Лозанов. Той посочи, че си дава
сметка за моралните и професионалните качества на журналистите,
които познава, и за голямото изкривяване, което се получава в
резултат на това, че журналистическите послания тръгват "в един
канал, а този канал не е невинен - той има свои собствени
отклонения и характеристики".
В своето изложение медийният експерт посочи принципите, които
според него са най-важни за журналистите. Те няма да са
изненадващи за журналистиката, но може да събудят спорове,
отбеляза Лозанов.
Председателят на СЕМ гостува в Пресклуба на БТА в Плевен по
покана на дружеството на Съюза на българските журналисти /СБЖ/.
Поводът бе организираната професионална среща-разговор с
местната журналистическа гилдия - част от програмата за
отбелязване 170-годишнината на българската журналистика и на
120-годишнината от началото на организираното журналистическо
движение.
Георги Лозанов бе приет от кмета на Плевен проф. Димитър
Стойков.
/Пълен видеозапис на срещата-разговор е поместен на страницата
на БТА в Интернет - БТА-LIVE./

/НЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:21 на 08.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация