site.btaДвайсет професионални готвачи ще се борят за регионалната кулинарна купа на Русе

BOBSTH 14:33:00 21-11-2014
NZ1432BO.015
Русе - състезание - кулинарно

Двайсет професионални
готвачи ще се борят за
регионалната кулинарна купа на Русе


Русе, 21 ноември /Мартин Пенев, БТА/
Двайсет професионални готвачи ще участват в кулинарно
състезание за регионалната купа на Русе, което ще се състои на
29 и 30 ноември в известен ресторант в крайдунавския град. Това
съобщиха организаторите от Клуба на професионалните готвачи в
Русе.
Състезанието, което е първо по рода си в града, ще се състои
под патронажа на Българската асоциация на професионалните
готвачи.
Участниците ще премерят сили на професионално ниво, като
жури ще оценява оригиналността на идеите им, бързината,
представянето на ястията и вкусовите им качества. Максималният
брой точки, който може да получи всеки участник, е 100.
Председателят на журито Живко Димитров обясни, че всеки
готвач ще има два часа, за да приготви студено и топло предястие
- до 150 грама, основно ястие - до 340 грама, и десерт. В това
време се включват и по 10 минути за подготовка на мястото на
работа и почистването му в края. Във финалния кръг готвачите ще
трябва да се справят и с т. нар. черна кутия. В нея ще има
продукти, които няма да са известни предварително, а участниците
ще трябва да развихрят въображението и способностите си, за да
приготвят ястие с тях.
С помощта на камери в кухнята уменията им ще се излъчват в
реално време на екрани в залите на заведението, каза
председателят на Клуба на професионалните готвачи в Русе
шеф-готвач Ивайло Димитров.
Всички участници ще получат сертификати, а победителите -
купи, медали и предметни награди.

/НЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:02 на 15.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация