site.btaПодправка по тристагодишна рецепта предлагат на Есенния панаир на занаятите
BOBSTH 15:21:31 25-09-2015
RM1521BO.023
Пловдив - панаир на занаятите - подправки
Подправка по тристагодишна рецепта
предлагат на Есенния панаир
на занаятите
Пловдив, 25 септември /Таня Благова,БТА/
Подправка по тристагодишна рецепта предлагат участници на Есенния панаир на занаятите, който се провежда за четвърта поредна година в Стария Пловдив. За първи път на занаятчийското изложение може да се намери голямо разнообразие от различни комбинации подправки за ястия по стари български рецепти.
За старинната рецепта "Гюл Бюл" разказа Николина Тевекелева, участник на панаира на занаятите. Преди освобождението тази комбинация от пет зелени подправки се е използвала предимно с лечебна цел като билкова отвара. Сега рецептата е осъвременена и адаптирана към българската кухня. "Гюл Бюл" е изключително подходяща за овкусяване на салати, спагети, риба, картофи и спанак. На щанда с подправките посетителите на панаира на занаятите могат да намерят и три вида шарена сол, също по рецепти предавани дълги години от поколение на поколение.
В Есенния панаир на занаятите в Пловдив тази година участват около 50 майстори от цялата страна, които демонстрират 20 традиционни занаята.Изложението е част от Празниците на Стария град. Българска телеграфна агенция е медиен партньор на проявите.
/РУМ/
news.modal.header
news.modal.text