site.btaПшеница, говеждо и телешко месо са продуктите, които България има потенциал да изнася за Индонезия

BOBSTH 14:21:31 18-12-2015
RM1421BO.012
Ловеч - посланик - Индонезия - посещение

Пшеница, говеждо и телешко месо
са продуктите, които България има потенциал
да изнася за Индонезия


Ловеч, 18 декември /Даниела Балабанова, БТА/
Потенциалните възможности за намиране на пазар в Индонезия за България са пшеница, говеждо и телешко месо. Това заяви при посещението си в Ловеч посланикът на Република Индонезия Бунян Саптомо. По думите му страната му се намира в тропически регион и не може да произвежда зърно и зърнени продукти, а годишната консумация е 6 милиона тона. Друга възможност посланикът вижда във вноса от България на говеждо и телешко месо.
Саптомо добави, че от България индонезийците внасят тютюн и кориандър, а изнасят за нас кафе, какао и палмово масло.
"Между България и Индонезия съществуват прилики и една от тях е мултикултурното общество. В Индонезия има повече от 300 етнически групи с различни езици и култури. Икономиката ни е в големи размери и ние сме потенциален партньор за държави от целия свят. В Индонезия имаме 250 милиона души население. Икономическият растеж е около 5 процента годишно. Въпреки далечното разстояние на нашите държави, благодарение на навлизането на новите технологии в транспорта и в комуникациите, осъществяването на отношенията се улеснява, каза още Негово превъзходителство. Той добави, че в страната му има няколко български бизнесмени, чиито инвестициите са най-малко 1 милион долара годишно.
В Ловеч посланикът е посетил няколко културни обекта, сред които художествената галерия. В общинската администрация е бил посрещнат от коледари. С кмета на Ловеч Корнелия Маринова са обсъдили възможностите за сътрудничество между двете държави в сферата на културата и образованието. Посолството ще участва във фестивали и изложби, организирани в общината.

/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:37 на 11.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация