site.btaБлизо 40 винарски изби ще участват във фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив

BOBSTH 10:39:31 13-10-2017
PP1038BO.008
Пловдив - младо вино - дефиле

Близо 40 винарски изби ще участват
във фестивала "Дефиле на младото вино"
в Пловдив


Пловдив, 13 октомври /Дима Шопова, БТА/
Близо 40 винарски изби са заявили участие в осмото издание на фестивала "Дефиле на младото вино", което е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив. В края на ноември - от 24 до 26, любителите на младото вино ще имат възможност да си направят своя винена листа и да опитат новата реколта на българските винопроизводители. Това съобщиха организатори на форума.
Винопроизводителите отново ще бъдат разположени в дворните пространства и вътре в самите възрожденски къщи в Стария град - музеи, ресторанти и галерии. Според организаторите "събитието е едно от най-масовите и важни за винения туризъм в страната". Дегустациите ще бъдат допълнени с мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, осигурени от производители и фирми за кетъринг.
В рамките на фестивала се правят и "Дни на младото вино", в чиято съпътстваща културна програма са включени атрактивни събития в градска среда - танцови атракции, изложби, филмови прожекции, лекции, семинари и представяне на книги с винена тематика.
В последната вечер, посветена на майсторите на виното, ще бъдат обявени наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия. Посетителите могат да си купят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, като един жетон дава право на една дегустация.
Съветът по туризъм и община Пловдив организират "Дефиле на младото вино" в сътрудничество с ОИ "Старинен Пловдив" и др. Фестивалът заема важно място в културния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар. Българската телеграфна агенция е медиен партньор на събитието.
/ПП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:19 на 03.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация