site.btaБраншовици в млечното говедовъдство на САЩ представят в Добрич новости в генетиката и развъдната дейност

BOBSTH 13:07:31 20-04-2018
RM1306BO.029
Добрич - млечно говедовъдство - браншовици - САЩ

Браншовици в млечното говедовъдство на САЩ представят в Добрич новости в генетиката и развъдната дейност


Добрич, 20 април /Юлияна Христова, БТА/
Браншовици в млечното говедовъдство на САЩ представят последните новости в генетиката, развъдната дейност и храненето на форум в Добрич. Събитието, събра по покана на представителството на Американския департамент по земеделие за България, животновъди от цялата страна.
Президентът и изпълнителен директор на Националната асоциация на развъдчиците в животновъдството на САЩ Джей Уейкър заяви, че новата технология геномна селекция дава възможности за максимален прогрес. Генномното тестване "поглежда" направо в ДНК-то на животните и фермерът може да реши дали да задържи или да продаде новороденото теле,каза президентът на браншовата организация. По думите му децата и младите хора консумират все по-малко прясно мляко за сметка, например, на енергийните напитки,но потреблението на сирене и други млечни продукти се увеличава. Експертът посъветна животновъдите, когато следват във фермата си собствена развъдна програма,най-напред да си изяснят как им се плаща за добитото мляко - за общо количество в литри, налагат ли им санкции, получават ли бонуси за по-високи проценти съдържание на определени показатели в суровината и други.
На форума се разискват и теми за новите тенденции в храненето, които представят Скот Йенсен от Университета в Айдахо, и д-р Яни Кихая, регионален представител за Централна и Източна Европа на Американската соева асоциация.
Животновъдите ще посетят днес семейна ферма за мляко в региона, където ще се състои и практическата част на семинара.





/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:23 на 09.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация