site.btaВ Медицинския университет в Плевен положи Хипократова клетва нов випуск от 115 здравни специалисти

BOBSTH 14:36:01 20-04-2018
PP1434BO.012
Плевен - медицина - випуск

В Медицинския университет в Плевен положи
Хипократова клетва нов випуск
от 115 здравни специалисти


Плевен, 20 април /Малин Решовски, БТА/
В Медицинския университет в Плевен днес положи Хипократова клетва нов випуск здравни специалисти - 115 бакалаври и магистри, завършили успешно факултета "Обществено здраве".
Дипломите връчи ректорът проф. д-р Славчо Томов.
Тревожни са данните, че медицинските кадри и специалисти напускат страната ни, заяви в обръщението си към випускниците проф. Томов. Според него те го правят основно заради възнаграждението на техния труд, но немалка част напускат страната заради неуредиците в здравната система. Напускат заради невъзможността да се реализират професионално, да правят научни разработки, да специализират и да се квалифицират, подчерта проф. Томов. Той допълни, че макар и сравнително млад, плевенският университет се развива динамично и успява да поддържа своя профил на новатор, да дава качествено образование, да осигурява достъп до високи технологии и условия за научно и за кариерно развитие.
Деканът на факултета проф. д-р Силвия Янкуловска заяви за БТА, че голяма част от завършващите вече са назначени на работа, а подготовката, която са получили, е в синхрон с европейските стандарти за медицинско образование, дипломите им се признават в държавите в Европа и по света.
Една трета от дипломантите са с отличен успех, а бакалавър Мария Гетова получи награда като отличник на випуска.
Днес се дипломираха 19 бакалаври по специалността "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", 11 - "Опазване и контрол на общественото здраве", 25 - "Управление на здравните грижи". Магистърска степен завършиха 33-ма от специалността "Управление на здравните грижи", а 27 - "Обществено здраве и здравен мениджмънт".




/ПП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:23 на 09.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация