site.btaАКП: Камбоджанската кухня и продукти бяха част от световно събитие, привличайки общественото внимание

АКП: Камбоджанската кухня и продукти бяха част от световно събитие, привличайки общественото внимание
АКП: Камбоджанската кухня и продукти бяха част от световно събитие, привличайки общественото внимание
Снимка: АКП

На 23-24 септември 2022 г. посолството участва в Световния културен фестивал в културния център в Анкара "Чермодерн" под надслов "Заедно сме по-добре завинаги", предаде АКП за БТА.

Камбоджанската кухня получи голямо внимание и похвали от гостите, отбелязаха от посолството на Кралство Камбоджа в Турция. Много журналисти отразиха дейността на камбоджанския щанд, като повечето от тях проявиха интерес и към продуктите, произведени в Камбоджа, казаха от посолството тази вечер.

На Световния културен фестивал посолството изложи произведения на изкуството, сувенири, продукти, произведени в Камбоджа. На изложението бяха приготвени за дегустация храни и десерти, както са описани в готварската книга "Вкусът на Ангкор". Сред ястията бяха риба Амок, оризови нудли Кампот, Ми Кола, овесена каша от бананова тапиока, оризово кексче от азиатски нахут, сладка царевица и пудинг от тапиока в кокосово мляко. Посолството прожектира на събитието видеоклипове от министерството на туризма, както и за кулинарното изкуство в Камбоджа.

Фестивалът бе организиран от галерия "Ембришем" в сътрудничество с кмета на град Малатия и института "Юнус Емре", казаха от посолството. Участие взеха 30 държави. Програмата се фокусира върху гастрономията, традиционни танци, традиционна мода и музика, въвеждащи видеоклипове за страни и показване на произведения на изкуството и продукти от различни страни.

(Новина, избрана от камбоджанската агенция АКП за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите) 

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:14 на 03.12.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация